Γράφει η Μαρία Αρφαρά
Πώς άραγε κάποιοι άνθρωποι αντέχουν ή καταδέχονται (είναι η πιο σωστή λέξη) να είναι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση;
Σαφώς και έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όταν ένας άνθρωπος δε μπορεί να συνειδητοποιήσει το τι αξίζει, δεν διεκδικεί. Μένει αμέτοχος και βλέπει τη ζωή του να κυλά περιμένοντας να του προσφέρει ο άνθρωπος ο οποίος ερωτεύτηκε λίγα ψίχουλα όποτε βέβαια και αν ο ίδιος το επιθυμεί. Έρχεται όμως η στιγμή που το τρίτο πρόσωπο δένεται με τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε και σιγά σιγά αρχίζει να έχει περισσότερες απαιτήσεις.
Τότε αρχίζουν τα πρώτα σύννεφα στην παράνομη σχέση και τα καβγαδάκια είναι συχνά και έντονα. Όταν αποφασίζεις να γίνεις κομπάρσος στη ζωή κάποιου, μη ζητάς τα δικαιώματα του πρωταγωνιστή. Όταν ο ρόλος σου προσφέρθηκε, δέχτηκες να τον παίξεις χωρίς αναστολές. Τώρα τι ζητάς;
Ο άνθρωπος που επέλεξες ήταν ξεκάθαρος και ειλικρινής από την πρώτη στιγμή. Η επιλογή ήταν αποκλειστικά δική σου. Μια επιλογή που διόλου δεν σε κολακεύει από τη στιγμή που δέχτηκες να εισβάλλεις στη ζωή ενός ζευγαριού.
Ποτέ μην επιλέγεις να κάνεις αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν. Βέβαια κατακριτέα είναι και η συμπεριφορά του προσώπου που κοροϊδεύει τον σύντροφό του χωρίς κανένα δισταγμό. Να θυμάσαι πως το άτομο που έχει πράξει την απιστία μια φορά θα το πράξει κι άλλη.
Ακόμη και σε περίπτωση που ο άνθρωπος σου χωρίσει και καταφέρεις να είσαι ο/η πρωταγωνιστής/στρια της ζωή του, σύντομα θα καταλήξεις να είσαι το θύμα διότι ο άνθρωπός σου , θα βρει σύντομα αντικαταστάτη/ στρια του τρίτου προσώπου που άλλοτε ήσουν εσύ.
Τέτοιου είδους σχέσεις είναι καταδικασμένες από την πρώτη στιγμή διότι η ζωή έχει την τάση να επιστρέφει συμπεριφορές.
Για να μην καταλήξεις να γίνεις το θύμα μιας σχέσης από κομπάρσος, πρόσεξε τις επιλογές σου. Απομακρύνσου από τοξικές και παράνομες σχέσεις. Να θυμάσαι πως αξίζεις το καλύτερο. Μην συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο.