LoveLetters
  • LOVELETTERS
    • LOVE
    • HE
    • SHE
    • BYE BYE
    • CLASSICS
    • LIFE
  • #justastoryteller
  • MORE
    • WANDERLUSTER
    • GOOD VIBES ONLY
    • SOCIAL TALK
    • CULTURE
  • LOVESTARS
  • WRITERS
  • WEB RADIO
Subscribe
LoveLetters LoveLetters

Όταν η σκέψη, έγινε συναίσθημα

194K
30K
0
LoveLetters
  • LOVELETTERS
    • LOVE
    • HE
    • SHE
    • BYE BYE
    • CLASSICS
    • LIFE
  • #justastoryteller
  • MORE
    • WANDERLUSTER
    • GOOD VIBES ONLY
    • SOCIAL TALK
    • CULTURE
  • LOVESTARS
  • WRITERS
  • WEB RADIO
loveletters.gr
  • CLASSICS
  • LIFE
  • LOVE

Εκείνο το σπάνιο είδος που λέγεται “απλή γυναίκα”.

  • June 29, 2020
  • Αριάδνη
Total
0
Shares
0
0
0

Γράφει η Αριάδνη.

Γυναίκες, σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές κυκλοφορούν. Η ωραία, η μοιραία , η γυναίκα αράχνη, η γυναίκα δηλητήριο, η έξυπνη, η χαζή, αυτή που κάνει τη χαζή, η πονηρή, η κουτοπόνηρη, η γυναίκα αντράκι, η γυναίκα νταλικέρης και θα μπορούσα να γράφω για ώρες! Αλλά εγώ σήμερα θέλω να σου μιλήσω για την απλή γυναίκα.

Υπάρχουν και τέτοιες, μην απορείς. Είναι αυτές που δεν τους αρέσει να σκαρφαλώνουν σε 12ποντα και προτιμούν τα σταράκια τους. Αυτές που τους αρέσουν τα όμορφα και άνετα ρούχα και δεν αισθάνονται καλά με τα βαθιά ντεκολτέ και τις φουστοζώνες.

Αυτές που βάφονται μόνο σε γιορτές και εθνικές επετείους κι όταν γυρίσουν σπίτι, η πρώτη τους δουλειά είναι να βγάλουν τις μπογιές από πάνω τους.

Είναι αυτές οι γυναίκες που, όταν αποφασίσουν να ντυθούν καλά και να στολιστούν μπορεί και να σε εντυπωσιάσουν, αλλά αν τις κάνεις κάποια φιλοφρόνηση θα αισθανθούν άβολα, ντρέπονται βλέπεις.

Ναι, υπάρχουν ακόμη γυναίκες που ντρέπονται και κοκκινίζουν. Απίστευτο ε;

Και, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, είναι τόσο απλές που δεν χρειάζεται να κάψεις τα εγκεφαλικά σου κύτταρα για να τις καταλάβεις. Φτάνει να τις ακούς όταν σου μιλάνε και το κυριότερο, να τις πιστεύεις.

Γιατί αυτό που λένε, αυτό είναι. Δεν λένε άλλα τώρα και άλλα ύστερα, δεν υπάρχουν κρυμμένα νοήματα πίσω από τα λόγια τους, δεν τους αρέσει να μιλάνε με υπονοούμενα, είναι απλές, ξεκάθαρες και κυρίως ειλικρινείς.

Σιχαίνονται τα ψέματα και γι’αυτό σου δείχνουν την αλήθεια τους από την αρχή, ακόμη και τα στραβά τους ή μάλλον, ιδίως τα στραβά τους, για να σε ξενερώσουν μια ώρα αρχύτερα και να μην χάνεις άδικα τον χρόνο σου και τον χρόνο τους.

Είναι εκείνες οι γυναίκες, που λες, που δεν δίνουν δεκάρα για τα φράγκα σου και τους κοιλιακούς σου, αλλά κοιτάζουν μόνο την ψυχή και το μυαλό σου.

Κι αν τις κερδίσεις εκεί, τότε θα σου πουν ένα απλό “είμαι εδώ” και θα τα έχουν πει όλα. Ένα “είμαι εδώ” που δεν θα χρειάζεται να το ψάχνεις αν σήμερα είναι εδώ, αύριο πήγε εκεί και μεθαύριο παραπέρα. Εκείνες είναι σταθερά εδώ, γιατί μόνο εδώ θέλουν να είναι.

Μπορείς βέβαια πολύ εύκολα να τις διώξεις αν θέλεις, φτάνει να τις θεωρήσεις δεδομένες, να μην τις εκτιμάς και να μην τις σέβεσαι. Απλό είναι κι αυτό.

Και το καλύτερο σου το άφησα για το τέλος, είναι αυτές οι γυναίκες που όταν έχεις δίκιο θα το αναγνωρίσουν κι όταν κάνουν λάθος θα το παραδεχτούν και θα σου ζητήσουν συγνώμη.

Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται εξωπραγματικά για γυναικεία χαρακτηριστικά, μπορώ να σε καταλάβω.

Άλλωστε εγώ σου είπα ότι είναι απλές, όχι ότι υπάρχουν πολλές από δαύτες!



Post Views: 507
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Σχετικά Άρθρα
  • loveletters
  • Αριάδνη
  • γυναίκα
  • γυναίκες
  • ψυχολογία
Αριάδνη

Φύση και θέση αισιόδοξος και ήρεμος άνθρωπος δεν αντέχω τη μιζέρια, την γκρίνια και τις φωνές. Θα με δεις όμως πολύ εύκολα να βγάζω νύχια, αν πειράξεις τους ανθρώπους που αγαπάω, γιατί η οικογένειά μου και οι φίλοι μου είναι ο ανεκτίμητος θησαυρός μου! Αν και βρίσκομαι σ’ αυτή τη γη κοντά μισό αιώνα, ακόμη πολεμάω τις ανασφάλειες και την αναποφασιστικότητά μου καταστρώνοντας στρατηγικά σχέδια εξόντωσής τους. Λατρεύω τη θάλασσα ως αγχολυτικό, τη μουσική ως μέσο απόδρασης και συναισθηματικής ‘αποσυμπίεσής’ μου και το γράψιμο ως τον μοναδικό τρόπο να ξετυλίξω τις σκέψεις μου όταν αυτές γίνονται ένα μπερδεμένο κουβαράκι!

Previous Article
  • LOVE

Πώς μετριέται η επιθυμία στον έρωτα;

  • June 29, 2020
  • Λιάνα
View Post
Next Article
loveletters.gr
  • CLASSICS
  • LIFE
  • LOVE

Κι έρχεται η μέρα, που ελευθερώνεσαι από “πρέπει” και “μη”!

  • June 29, 2020
  • Μαρία Κυπραίου
View Post
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ
View Post
  • Featured
  • LOVE

Αρκεί μια χαραμάδα φωτός για να αλλάξουν όλα.

  • Αντζέλικα Θεοφανίδη
  • June 19, 2025
View Post
  • LOVE

Ήθελε απλώς να είσαι σίγουρος από την αρχή.

  • Κατερίνα Μαυρίδου
  • June 19, 2025
View Post
  • LOVE

Με το κεφάλι ψηλά και την ψυχή ακέραιη

  • Άννα Μαρκοπούλου
  • June 19, 2025
View Post
  • Featured
  • LOVE

Δεν την εντυπωσίασες. Την άγγιξες.

  • Ελένη Κασιμάτη
  • June 19, 2025
View Post
  • LOVE

Μερικά όνειρα είναι τόσο αληθινά, που πονάει να ξυπνάς.

  • Μαρία Αλεξίου
  • June 19, 2025
View Post
  • Featured
  • LOVE

Όταν αγαπάς, μένεις. Εκτός αν μείνεις μόνη σου.

  • Δανάη Χριστοδούλου
  • June 19, 2025
View Post
  • Featured
  • LIFE

Κι έτσι περνούν οι μέρες…

  • MaGio
  • June 19, 2025
View Post
  • LOVE
  • Writing Lab

Ήθελες, για μια φορά, να είναι αλήθεια

  • Νίκη Σταματοπούλου
  • June 19, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ

  • Αρκεί μια χαραμάδα φωτός για να αλλάξουν όλα.
  • Ήθελε απλώς να είσαι σίγουρος από την αρχή.
  • Με το κεφάλι ψηλά και την ψυχή ακέραιη
  • Δεν την εντυπωσίασες. Την άγγιξες.
  • Μερικά όνειρα είναι τόσο αληθινά, που πονάει να ξυπνάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

No comments to show.

Subscribe

Εσύ μας δίνεις το email σου κι εμείς σου στέλνουμε τα νέα μας

LoveLetters
  • #justastoryteller
  • LoveStars
  • Writers
  • Web Radio
Όταν η σκέψη, έγινε συναίσθημα

Input your search keywords and press Enter.

Close